Strona: Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II-go stopnia / Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa

Dane kontaktowe

Wydział Budowy Maszyn i Lotnictwa
Politechnika Rzeszowska
Al. Powstańców Warszawy 8
35-959 Rzeszów

 

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia II-go stopnia

2023-06-16

Egzamin wstępny dla kandydatów na studia:

- stacjonarne II-go stopnia na kierunku: 

  • Lotnictwo i Kosmonautyka

- niestacjonarne II-go stopnia na kierunkach: 

  • Mechanika i Budowa Maszyn
  • Zarządzanie i Inżynieria Produkcji

odbędzie się:

  • 1 termin: 7 września 2023 r. (czwartek), godzina 10:30,  L-28, sala 34
  • 2 termin: 12 września 2023 r. (wtorek), godzina 10:30, L-28, sala 34

Przystąpienie do egzaminu wstępnego jest nieobowiązkowe.

Kandydat, który nie przystąpi do egzaminu wstępnego otrzymuje w postępowaniu rekrutacyjnym z tego egzaminu ocenę E = 0 – co nie wyklucza go z postępowania rekrutacyjnego.

Kandydat będący absolwentem Politechniki Rzeszowskiej, który na studiach pierwszego stopnia przystąpił do egzaminu dyplomowego w formie pisemnej na danym kierunku studiów, ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia na tym samym kierunku studiów, jest zwolniony z egzaminu wstępnego, a uzyskany przez niego wynik z egzaminu dyplomowego przy ustalaniu ostatecznego wyniku studiów będzie brany pod uwagę jako ocena z egzaminu wstępnego.

Na podstawie wyniku egzaminu wstępnego odbytego w danym roku akademickim kandydat może się ubiegać o przyjęcie na studia drugiego stopnia w tym samym roku akademickim.


Zakresy egzaminu dla poszczególnych kierunków (dotyczy przedmiotów wspólnych):

Kandydaci niebędący absolwentami WBMiL PRz zgłaszają chęć udziału w egzaminie do 7 dni przed terminem egzaminu. Przed przystąpieniem do egzaminu proszę przesłać maila na adres:

celem rejestracji na egzamin – należy podać imię i nazwisko oraz kierunek, temat maila egzamin wstępny.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję